8 tips voor het bakken en decoreren van de mooiste taarten

Als het aankomt op het bakken en decoreren van taarten dan zijn de mogelijkheden eindeloos. Ziet u door de bomen het bos niet meer of bent u op zoek naar inspiratie? Lees dan onze 10 decoratie tips en u bent verzekerd van een prachtige taart. We geven u niet alleen tips maar ook een aantal voorbeelden van prachtige taarten die zijn gemaakt door onze klanten. 

#1: Beslis welk soort taart u gaat maken 

Er bestaat allerlei soorten taarten en mixen die u als basis kunt gebruiken voor uw taart. Zo kunt u kiezen voor cakemix maar ook voor biscuitmix. En welke vulling wilt u gebruiken? Bij het maken van een taart komt het vaak aan op smaak, de een houdt van pudding terwijl de ander liever voor een laagje jam kiest. Wat het ook wordt, bepaal van tevoren welke taart u wilt maken en dat brengt ons gelijk bij de volgende tip... 

#2: Begin op tijd! 

Hoewel u het van tevoren misschien niet verwacht, een taart bakken en decoreren kost tijd. Maak daarom een goede planning. Wellicht zijn er bepaalde aspecten die u kunt voorbereiden, zoals marsepein poppetjes of de bodem (als u deze een aantal dagen van tevoren bakt, is het aan te raden om deze in de vriezer te bewaren om uitdroging te voorkomen). 

#3: Marsepein of fondant? 

Het verschil tussen marsepein en fondant zit puur in de ingrediënten, en dus de smaak. Fondant is bijna alleen maar gemaakt van suiker, dus eigenlijk is het een soort suikerlaagje dat u aanbrengt op de taart. Marsepein daarentegen is gemaakt van suiker en amandelen, en heeft daarom ook een wat grovere structuur. Tip: fondant droogt snel uit, er is dus enige snelheid nodig bij het decoreren van een taart met fondant maar het is wel veel steviger dan marsepein. Op zoek naar fondant? Wij verkopen het in onze webshop.  

#4: Kies het thema 

Niet onbelangrijk, welk thema krijgt de taart? Is het een bepaalde kleur of juist een Disney figuur waar uw zoon of dochter fan van is? Wij hebben meer dan 50.000 artikelen op voorraad, zo ook van bijna ieder Disney karakter. Dat betekend dat u de taart geheel kunt decoreren met de favoriete superheld of prinses van uw zoon of dochter. 

Voor deze prachtige prinsessentaart zijn de volgende elementen gebruikt: Sneeuwwitje taart topper, Rapunzel met bloemen taart topper, Tiana taart topper, Assepoester taart topper, Belle taart topper.

Voor Ruben, een echte Paw Patrol fan, is deze mooie Paw Patrol taart gemaakt. Voor de taart zijn de volgende elementen gebruikt: taart topper Chase, taart topper Marshall.

#5: Wel of geen botercrème gebruiken? 

Botercrème is nodig om de fondant of marsepein aan de taart te laten plakken, het is daarom aan te raden om altijd gebruik te maken van een botercrème als u een marsepein/ fondant taart maakt. Er zijn verschillende recepten te vinden op internet voor het maken van botercrème, die onderling nogal verschillen. Het is niet alleen een kwestie van smaak, maar ook van kwaliteit. In onze webshop vindt u een mix voor het maken van botercrème die geschikt is voor het afsmeren en decoreren van taarten en cupcakes. 

#6: Maak gebruik van goed gereedschap 

Misschien zult u denken, gereedschap? Ja, gereedschap. Dit maakt het voor u veel makkelijker om taarten te decoreren. Een aantal basisbenodigheden zijn bijvoorbeeld een taartzaag, modelleermesje en een set spuitzakken. Om het voor uzelf nog makkelijker te maken kunt u een draaiplateau kopen, zodat u zelf niet iedere keer van plaats hoeft te wisselen. 

#7: Werk de onderrand af 

Als u de onderrand van de taart afwerkt met een mooi patroontje van marsepein of fondant, ziet uw taart er al direct veel mooier uit. U werkt tegelijkertijd de (misschien ongelijke) onderkant van fondant- of marsepeinlaag weg. U kunt er ook voor kiezen om de taart af te werken met een mooi lint. Deze kunt u eenvoudig vastplakken aan de achterkant van de taart. 

Taart decoratie tips

Voor deze Paw Patrol taart is gebruik gemaakt van diverse producten uit onze webshop: Paw Patrol taart frosting, Skye taart topper, Everest taart topper, Paw Patrol Skye en Everest cupcake frosting. 

Is hij niet leuk? Deze Lion King taart voor Sam. Door alle gekleure elementen ziet deze taart er niet alleen heel vrolijk uit, het is bijna zonde om hem op te eten. Voor deze taart is gebruik gemaakt van: Lion King Simba taart topper (jong) en Lion King Simba taart topper. 

#8: Gooi de taarttoppers niet weg! 

De taarttoppers zien er niet alleen heel leuk uit op uw zelfgemaakte taart, ze kunnen ook nadien nog gebruikt worden als speelgoed. Hoe leuk is het voor uw zoon of dochter om te kunnen spelen met hun favoriete (Disney) figuur? Even afwassen en ze zijn klaar voor gebruik. 

 

© 2014 - 2024 Magic Moments For Kids | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel